söndag 29 november 2009

EBBA Vs NAPPFLASKAN 1-0


Vi har matkrig hemma just nu.
På två plan dessutom.
1. Amning, vet inte vad problemet är men hon är inte särskilt intresserad. På natten går det bra men på dagarna vill hon inte. Hon äter ett par minuter sen börjar hon att fäktas, tjura och helt enkelt matvägra. Dock är hon på ett strålande humör och verkar vara i godvigör så vi är inte särskilt oroliga över hennes wellbeing.
Jag tror att hon har börjat bli medveten om sin omgivning och har inte ro att äta när det händer saker runt omkring, därför har jag börjat amma henne i en lugn miljö men då gör hon samma sak ändå, misstänker att då tänker hon att hon kan somna och det går ju inte an.

2. Nappflaskan. Tidigare har hon tagit flaskan utan problem, men vad hände? nu är det helt hopplöst. Vi har testat massor av olika flaskor, stora, små, runda och ovala men still vinst till Ebba. Då gav vi oss på olika nappar men fortfaranade vinst till Ebba.

What to do? Förslag mottages med största glädje nästan så att bästa och vinnande förslag premieras.

2 kommentarer:

  1. Jag tror inte det spelar nån roll vilken flaska ni kör, utan det är säkert bara en fas som hon går igenom. Vet av 2 till barn, plus Nino som tidigare tagit flaskan, men som plötsligt ratade den.
    Fortsätt erbjud, snart lossnar det igen.
    Tack för senast förresten, måste vi göra om snart igen!

    SvaraRadera
  2. Hmm, knepigt...har tyvärr inget tips. Jag skulle dock lägga ner det hela med flaska ett tag och bara amma, sen prova om nån/några veckor igen, bara för att det inte ska bli "tjat" kring maten. Vill minnas att Selma hade nån liknande period... en sak är säker, hon kommer inte att svälta ihjäl, nog äter hon om hon är HUNGRIG! Lycka till!

    SvaraRadera