lördag 21 augusti 2010

Avloppsinfarkt!





Men kvällen slutade inte så härligt som jag avslutade föregående inlägg :)

Vi har haft strul med avloppet i köket i veckan, Mats kontaktade HSB i torsdags som lovade att skicka en gubbe i fredags, gubben dök aldrig upp och ikväll var det helt stopp. Maskinen tömde sig inte och allt vatten flöt upp i slasken! Vi kollade in HSBs hemsida som hänvisade till Securitas. Dom kom på besök och insåg att det inte var något för deras lilla sugpropp (fräscht, fatta hur många toaletter dom har satt den där proppen i? blä och urk. Storstädning i köket, check!), Han vidarebefordrade och det kommer en annan kille med en avloppsrens, (detta sker när vi är på Ersboda). När vi kommer hem så ser vi att dom varit här och tänker det är ju lysande Sickan, vi provspolar och ser hur vattnet fortfarande växer! Jaja ett problem för nästa vecka då...
Men när vi mysat ner oss i soffan ringer det på dörren och in kommer avloppsräddaren, en ung kille från Stena som bokstavligen sög våra avlopp rena. Han använde sig utav ett "extra rör som han anslöt till avloppet, i detta rör förde han in en smal slang som var kopplad till hans stora bil utanför, sen ångade det, lät, luktade röv och vips så har vi rena rör"!
Grannarna kom ut och funderade vad i helskotta vi höll på med och vi tackade gud för att det är ett bekymmer för föreningen och inte för våran plånbok! (Stena killen sa att dom vid ordinarie tid tog 6000 och på jourtid kunde han inte svara på, sen skall väl säkert VVS-killen och Securitas ha en saftig slant)! Tydligen har bostadsrättsföreningen haft lite rörbekymmer och haft kontakt med Swooosh som ska hit och avlösa dessa men attans otur att de inte hann hit innan vi fick våran infarkt!

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar